Nieuws
Laatste nieuws

09-07-2009 12:21

De 1ste Texelse cross bij de MAB is voor Joost en Maarten vooral in de manches goed verlopen. Op het moment dat het echt moest gebeuren in de finale zat het allemaal niet zo mee.

Maarten kende een slechte start met een 10de plaats in de 1ste manche nadat hij gespint was op de gladde baan. Hierdoor moest hij weer achteraan beginnen en omdat de stockcar nog niet lekker lag was een 10de plaats het gevolg. De tweede manche lag de stockcar een stuk beter na enkele wijzigingen in de afstellingen en werd van achteruit een 8ste plaats behaald. In de derde manche ging het super en werd van begin tot eind op de 3de plaats gereden achter Peter Koorn en Pascal Spigt. Uiteindelijk leverde dit voor de finale een 3de startplaats op. De finale was iets tegenvallend vanwege vele herstarts. In ronde 8 wist Maarten beslag te leggen op de derde plaats maar dook daarna weer iets te snel de bocht in waardoor de band rechtsachter klapte en een aanvaring met de muur was onvermeidelijk. Afgezien de lekke band was ook de koppeling in de soep gedraaid en omdat Maarten gevaarlijk op de baan stond was een herstart het gevolg. Het effect van de nieuwe veiligere stoel was direct te merken omdat er lichamelijk weinig letsel was. De finale werd gewonnen door Cor Snoei voor Pascal Spigt en Egbert v/d Werf. Films gemaakt door Spigtracing zijn terug te vinden in de funcorner. Binnenkort komen hier ook eigen films te staan van de 1ste cross.

Voor Joost was het een succesvolle dag met zijn verse BMW. Na géén enkele testronde te hebben gereden reed Joost met iets te hoge banden de eerste manche naar een 5de plaats. De tweede manche verliep nog beter met lagere banden en werd beslag gelegt op de 1ste plaats. Met deze resultaten was Joost al zeker van de finale waardoor hij in manche 3 rustig aan reed en na enkele opstoppingen 6de werd. Joost starte hierdoor in de finale als 5de. De finale zat het niet mee en Joost kwam veel in de drukte te zitten. Na 2 herstarts wist Joost in een voor zijn doen 'slechte' finale beslag te leggen op de 5de plaats.

De BMW is nog in goede staat en zal na wat uitdeuk werkzaamheden zo weer de baan op kunnen voor de tweede cross. De stockcar wordt een ander verhaal, de koppeling ligt nu binnen korte tijd voor de 3de keer uit elkaar en alles zal opnieuw uitgelijnd worden om te kijken waar de oorzaak ligt. Ook wordt er over gedacht een nieuw type koppeling aan te schaffen. Door werkzaamheden en de schade aan de Stockcar zal Maarten a.s. Zondag helaas niet kunnen rijden op Sint-Maarten. Hierdoor zal de stockcar pas de volgende cross weer op Texel te bewonderen zijn.Terug naar nieuwspagina.

 

Sponsors:

Koorn Constructie en handelsonderneming


Red Racing


Het jaarlijkse club van 100 / Sponsorfeest wordt gehouden op zaterdagavond 15 juli ti ... meer
Vrijdag 31 juli vanaf 19uur zal het jaarlijkse clubfeest worden gehouden aan de Hoofd ... meer
Het grote sponsor / club van 100 feest zal vrijdag 22 augustus gehouden worden vanaf ... meer
Beste Sponsor, Club van Honderd lid of Monteur,
Jullie worden vrijdag 19 juli o ... meer